Blog

vorige blog post3 van 13 volgende blog post
sluitBlog

okt 14


Ik luister naar de juf

Twee jongens uit mijn klas luisteren niet en na een waarschuwing nog niet. Wat nu? Daar sta ik met al mijn kennis en theorieën: ik moet consequent zijn, het gedrag afwijzen en niet de persoon, niet een machtsstrijd aangaan, me niet persoonlijk aangevallen voelen…hoe vaak heb ik deze dingen niet tegen anderen gezegd?

Ik kijk naar de twee jongens en voel me machteloos, hoe ga ik ervoor zorgen dat ze wél naar me gaan luisteren? De rest van de klas kijkt vol verwachting…wat gaat de juf doen? Ik weet dat straf geen zin heeft en toch hoor ik mezelf zeggen: “Hier hebben jullie een blaadje, schrijf maar op: “Ik luister naar de juf”.

Na 15 min. geeft één van de jongens zijn volgeschreven blaadje terug en ik vraag wat hij ervan geleerd heeft. De jongen kijkt me aan en zegt: Ik heb wel opgeschreven “Ik luister naar de juf” maar dat wil nog niet zeggen dat ik het ook ga doén”. Ik moet lachen en hij ook. “Wat was dan een betere straf geweest?” vraag ik hem. Hij weet het niet en ik eerlijk gezegd ook niet.


Twitter Facebook Google Email